UrusPusaka.com berubah wajah lagi

Tarikh ditulis: 2006-09-06 01:45:03
Oleh: Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz


 Assalamualaikum…

Aduhai letihnya bermain-main dengan ‘benda-benda’ teknikal ni. Sakit kepala dibuatnya. Setelah hampir 2 minggu belajar menggunakan Joomla!, akhirnya saya angkat tangan. Dah tak berdaya melayan kerenah template yang canggih tapi berbelit-belit. Kalaulah ada orang yang sanggup ajar saya menggunakan Joomla!, tak perlulah saya baca manual berulang-kali, tapi masih tak jumpa jalan penyelesaian kepada beberapa isu yang timbul.

Oleh kerana saya semakin sibuk dengan tugas-tugas di USM, akhirnya, saya terpaksa memilih sistem yang lebih familiar bagi saya, iaitu sistem WordPress. Walaupun ia adalah ‘blog-base’, tapi, itu adalah lebih baik berbanding sistem Joomla! yang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi untuk difahami. Walau macamanapun, saya tetap menganggap, sistem Joomla! lebih baik daripada WordPress! Syabas untuk team Joomla! dan WordPress.

Akhir kata, selamat bertamu kembali di www.UrusPusaka.com yang akan lebih aktif dan informatif selepas ini!

Terima kasih.

===========
Artikel ini pada asalnya diterbitkan di uruspusaka.com, namun sekarang dikumpulkan di drhasanah.com untuk memudahkan pengurusan.
===========


Share:

No comments:

Post a Comment

Search This Blog

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz
Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Pusat Kesejahteraan Insan dan Komuniti, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia

Follow by Email

Special workshop during Covid-19

Professional Learning Fifth Session tomorrow, 5 April 2020. Topic: Producing your movie with iMovie by Dr Hasanah Abd Khafidz Time: A...

Labels

Blog Archive

Recent Posts