Sireh Pinang

Tarikh ditulis: 2007-01-23 06:04:37
Oleh: Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz


 Selamat Datang

Percaya atau tidak, sebenarnya, terdapat begitu banyak aset umat Islam di Malaysia yang terbiar kerana menghadapi masalah pengurusan termasuklah pengurusan harta pusaka. Sayang sekali, kerana harta itu milik kita, tetapi, kerana kesukaran untuk menyelesaikan berbagai-bagai masalah menyebabkan harta yang telah diusahakan oleh ayahbonda dan nenek-moyang kita terbiar begitu sahaja. Jangan biarkan perkara ini berlarutan.

Ada cara untuk mengelakkan pengabaian harta benda setelah Allah s.w.t. menjemput kita. Ada cara untuk mengelakkan anak-anak dan saudara-mara bergaduh dan bermusuh kerana harta yang telah kita usahakan.

Hubungi kami di: urus@uruspusaka.com untuk maklumat lanjut.
Terima kasih

===========
Artikel ini pada asalnya diterbitkan di uruspusaka.com, namun sekarang dikumpulkan di drhasanah.com untuk memudahkan pengurusan.
===========


Share:

No comments:

Post a Comment

Search This Blog

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz
Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Pusat Kesejahteraan Insan dan Komuniti, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia

Follow by Email

Open Resources - UKM pattern high resolution FREE for use

Hari ini saya kongsikan beberapa background pattern yang boleh digunakan dalam pelbagai occation.  Free for use UKM background pattern. R...

Labels

Blog Archive

Recent Posts