• Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

    Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia.

  • Tempat Pertama Blog Pendidikan Terbaik Peringkat Kebangsaan

    Genap 10 tahun kewujudan Blog DrHasanah.com, ia telah mendapat Tempat Pertama (Kategori Terbuka) dalam Pertandingan Blog Pendidikan Peringkat Kebangsaan pada tahun 2015.

  • Bidang dan Minat

    Bidang zakat, syariah, e-pembelajaran dan teknologi dakwah. Minatnya banyaaakkkkk...

  • Ingatlah pesanan Allah swt...

    Maka di antara manusia ada orang yang berdoa, “Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia (semata-mata)”, maka tiadalah baginya bahagian (yang menyenangkan) di akhirat”. (Al-Quran, Surah Al Baqarah, Ayat 200)

Jom berseminar

Assalamualaikum,

Lamanya tak menceceh kat sini.
Mintak maaf semua ya. Minggu ni kepala dingdong. Entah kenapa, semua benda dia punya dateline minggu ni. Kecelaruan minda dibuatnya.
Proposal YADIM (done), proposal FRGS (sempat ke hantar esok?), meeting (done), mana nak prepare ngajar lagi (esok ada dua kelas). Dah lah bilik asyik kena ketuk je, sebab ngada-ngada letak dateline untuk student hantar tugasan munakahat hari ni jugak. Tu atas kabinet ada beratus kertas kerja student nak kena semak (tolong semak boleh?). Student SHE lagi (cepat sikit ya). Artikel untuk jurnal MSI (done). Melayan emel yang tanya macam-macam soalan dunia lagi (tanyalah, sementara bumi senget sebelah je. Kalau bumi dah terbalik karang, mesti lah tak boleh tanya sebab kabel jalur lebar dasar laut rosak!). Kerja-kerja persatuan penduduk lah... (jawatan baru! adoi, pening.. pening.... sabtu ni meeting. Surat jemputan mesyuarat nak kena edar petang ni jgak.). Website seminar, brosur, promosi seminar dan entah apa-apa lagi....
Now I know..... bukan senang ghupenye kerja pensyarah ni.... ;)

****************************************************************
SEMINAR KEBANGSAAN
TOKOH-TOKOH HADITH PASCA KURUN KE-13 HIJRAH: KESARJANAAN DAN SUMBANGAN

****************************************************************

Okay, semua dijemput hadir. But hih! hih! It's not fReE! Alah, yuran murah je. Boleh cek maklumat lanjut dalam:

http://www.usm.my/hadith

Penyertaan sebagai pembentang kertas kerja juga sangat dialu-alukan


Laman web ni saya yang buat. Ubah suai design yang diambil fReEly kat internet. Boleh daftar online. Tq staf PPKT, tolong setup pendaftaran online tu.

Brosur pun saya yang buat, main godam Photoshop CS dan Paint Shop Pro. Lihat dalam: Brosur seminar hadith.
Kalau baik hati, sila print dan tampal lah kat mana sahaja kat dunia ni ;) ... terima kasih jika sudi berbuat demikian!

Ni pula poster untuk seminar. Main conteng je guna Photosohop CS. Klik di sini!


Any comment? Mesti banyak, coz bangunkan website dan design mendesign bukan bidang saya.
Komen lah. Conteng-conteng je kat sini! TQ :-)
Share:

Yes!!!!

Alhamdulillah....

Setelah berpening kepala dengan entah apa-apa makhluk pickcell ni, akhirnya saya berjaya jugak setup portal e-learning ke tahap yang boleh diguna pakai!!!  :)

 So, my dearest student yang ambil HIS 224: Institusi Kekeluargaan Islam, sila klik logo entering Ijazah Pertama di sebelah kanan blog ni dan anda akan dibawa ke my e-learning portal.

Kemudian, anda boleh masukkan nombor matrik dalam ruangan username dan juga password.

Jangan lupa TUKAR PASSWORD sebelum maklumat logon anda dihijack oleh makhluk halus.

Kemudian klik pada subjek kesayangan anda, and.......... buat apa yang anda suka!

Nak tengok markah exam minggu lepas?  boleh..... (berapalah agaknya....?)

Nak test-drive kebijaksanaan anda dalam bidang ni, hmmmm.... of course boleh. Just klik pada Kuiz 1. Anda diberikan masa 1 minit untuk menyelesaikan kuiz tersebut!!!! (zalimnya ustazah ni!! :( ) Wops! jangan kata saya zalim, sebab markah kuiz tersebut langsung tak diambil kira. (hmmm... ustazah memang baik!!!!??)  Ops! Lepas jawab semua soalan jangan lupa klik button: 'submit all' yang terletak di sebelah bawah-kanan. Banyak lagi kuiz yang akan saya masukkan pada masa akan datang.

Errr, nak chatting dengan member-member yang senasib dengan anda? boleh..... just klik pada Sembang Munakahat. Anda boleh mengutuk ke'killer'an soalan saya di situ (berani????)

Nak bermassage message dengan kawan-kawan satu kuliah pun boleh.

Macam-macam boleh! :)

Jadi, sudahkah anda bersedia untuk melakukan anjakan paradigma? Mudah sahaja. Rajin-rajinlah berkuih kuiz!

:)
Share:

Search This Blog

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz
Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Pusat Kesejahteraan Insan dan Komuniti, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia

Follow by Email

Finally I'm A Certified Apple Professional Learning Provider

After so many years, finally, I was certified as an Apple Consultant. This means that I have a lot of tasks to do to add more values to our ...

Labels

Blog Archive

Recent Posts