Skip to main content

Selamat Menyambut Ramadan



Selamat menyambut Ramadan. Semoga setiap Ramadan menjadi Ramadan terbaik buat kita.

Njalok ngapuro akeh-akeh!!!

[teka apa maknanya, hihiii...]

Comments

  1. Saya tahu! Saya tahu! Maknanya "minta maaf banyak2". Hm.. betul tak Dr? =D

    ReplyDelete
  2. saya tau pe maknanyer dr.
    "mintak maaf banyak2"
    boleh gak dr. berbahasa jawa ek...

    ahlan wasahlan ya shahrur Ramadhan
    bulan mulia bulan penuh berkat...
    rebutlah setiap saat yang berdetik untuk melakukan dan memperbanyakkan lagi ibadah kerna sesungguhnya dalam bulan ini segala ganjaran bagi amal ibadah kita akan dilipatgandakan oleh Allah swt & sesungguhnya dalam bulan ini terdapat 1 malam yang lebih baik daripada 1000 bulan, carilah ia!!

    marilah kita bersama-sama mengambil peluang yang ada sebaik-baiknya untuk memperoleh janji-janji Allah swt di bulan Ramadhan ini. Dalam kesibukan kita malayani pengajian dan urusan-urusan seharian yang lain, janganlah diabaikan tanggungjawab menyediakan bekalan di hari kemudian sebagaimana kata Saidina Ali ra :

    "dunia adalah tempat beramal tanpa pembalasan, akhirat pula adalah tempat menerima pembalasan tanpa ada lagi peluang untuk beramal"

    REBUTLAH TAWARAN PALING LUMAYAN DARI ALLAH SWT INI SELAGI STOK UMUR MASIH ADA!!!

    ReplyDelete
  3. nak kena masuk jawalah pulak,ari tu masuk suku ikut n9,
    trima kasih same2lah kita menjajakan ramadan.

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan Dari Anak-anak Bait Al-Amin Buat Kak Hasanah Sekeluarga.

    ReplyDelete
  5. Baru kini kutahu, ghupenye ramai bebenor orang jowo yang baca blog ni huhuuu.... jom kita buat kelab!
    Tahniah Noreena & Pijan! Anda telah memenangi pakej percutian ke kampung orang Jawa di Kanchong Darat, Banting, Selangor. Pakej terdiri daripada makan tempe dan cekur untuk awet muda!!! Sila dapatkan tempe tu kat kedai sebelah rumah bapa saya dan cekur tu, tolong korek sendiri kat belakang rumah, ada banyak.... Syabas!!!

    Nasir, nak masuk jawa ke? hihii..

    Anak-anak bait al-amin, one day I'll be there. Rajin-rajin puasa, solat & ngaji ye. Ni nak tanya sikit, bila ayahanda kome nak mai USM utk belajar urus website tu? Lambat sangat update pun tak bagus.

    ReplyDelete
  6. sharifah afizan alsagoff3 September 2009 at 03:39

    salam DR...
    dah agak lm tak visit blog DR ni...BTW...just wanna wish you salam Ramadan.....(",)

    ReplyDelete
  7. salam... Dr.
    rupe2nya kg. Dr. kat banting ye
    actually saya pon datang dari kg. kanchong darat dok kat jln durian, rumah ayah Dr.kat mane?

    ramadhan kehadiranmu dinanti
    pemergianmu diredhai...

    ReplyDelete
  8. Pijan dok jalan durian? alamak, mesti selalu isi minyak kat petronas situ kan.... hihii.... situlah tempat saya main pondok-pondok, main masak-masak dolu-dolu nuuuu. Eh, jap... umur berapa? Kot sebaya ngan adik saya

    ReplyDelete
  9. betul 2... oktober ni genap laa 20 thn, trase la dah makin berumur tanggungjawab pun makin banyak...

    ReplyDelete
  10. 20 thn? hihii... mude benor tu. Rebutlah masa muda sebelum tua. Jadilah insan berguna ye :) Takde la pulak saya adik umur 20 thn

    ReplyDelete

Post a Comment