Skip to main content

Yes!!!!

Alhamdulillah....

Setelah berpening kepala dengan entah apa-apa makhluk pickcell ni, akhirnya saya berjaya jugak setup portal e-learning ke tahap yang boleh diguna pakai!!!  :)

 So, my dearest student yang ambil HIS 224: Institusi Kekeluargaan Islam, sila klik logo entering Ijazah Pertama di sebelah kanan blog ni dan anda akan dibawa ke my e-learning portal.

Kemudian, anda boleh masukkan nombor matrik dalam ruangan username dan juga password.

Jangan lupa TUKAR PASSWORD sebelum maklumat logon anda dihijack oleh makhluk halus.

Kemudian klik pada subjek kesayangan anda, and.......... buat apa yang anda suka!

Nak tengok markah exam minggu lepas?  boleh..... (berapalah agaknya....?)

Nak test-drive kebijaksanaan anda dalam bidang ni, hmmmm.... of course boleh. Just klik pada Kuiz 1. Anda diberikan masa 1 minit untuk menyelesaikan kuiz tersebut!!!! (zalimnya ustazah ni!! :( ) Wops! jangan kata saya zalim, sebab markah kuiz tersebut langsung tak diambil kira. (hmmm... ustazah memang baik!!!!??)  Ops! Lepas jawab semua soalan jangan lupa klik button: 'submit all' yang terletak di sebelah bawah-kanan. Banyak lagi kuiz yang akan saya masukkan pada masa akan datang.

Errr, nak chatting dengan member-member yang senasib dengan anda? boleh..... just klik pada Sembang Munakahat. Anda boleh mengutuk ke'killer'an soalan saya di situ (berani????)

Nak bermassage message dengan kawan-kawan satu kuliah pun boleh.

Macam-macam boleh! :)

Jadi, sudahkah anda bersedia untuk melakukan anjakan paradigma? Mudah sahaja. Rajin-rajinlah berkuih kuiz!

:)

Comments

  1. hohohohoh ape kaba sis...just drop by to see anaconda kui3

    ReplyDelete
  2. huhuhu... rajen sungguh dr kita ni erk... :D bagus aa tu...
    nak tanya... doktor ada buat kelas tak rasmi tak ?
    kalau ada... ingat nak belajar sedikit sebyk aa kot... huhuhu
    tahniah dr. ;)

    ReplyDelete
  3. Braderzu, thanks for dropping by.
    Saya cuba godam theme anakonda ni. susah lah.
    Setakat ni baru dapat tukar warna font untuk link.
    Tupun belum berjaya tukar heading (h2). Tak jumpa kat mana letak kod untuk heading dalam css.
    Header warna kelabu hitam berjaya tukar kepada corak awan larat, tapi, nampaknya nak kena tukar kepada warna yang lebih light.


    Semangat yang bagus Eizil.

    Sebenarnya memang dah ada perancangan ke arah tu. Domain name pun dah beli,
    tapi, takde content lagi. Apa domainnya? hih! hih! secret...!

    ReplyDelete
  4. owhh camtu erk... okay laa tu...
    saya tunggu jer laa nanti...
    huhuhu... ilmu cetek sangat... nak kena byk belajar lagi ni... :D
    pasal ilmu² yang satu lagi laks... kekeke

    ReplyDelete
  5. ilmu yang satu lagi? ilmu apa tu? oh, ilmu pickcell kot...

    ReplyDelete
  6. ilmu agama aa kot doktor.... hehehe...
    ilmu lelain senang lerh buat research sendiri jer...
    stadi sendiri... tapi ilmu agama ni, takut salah stadi plaks..
    nanti kongsi aa domain name tu erk dr.. :D mekasih

    ReplyDelete
  7. Askm,

    Tahniah Dr Hasanah!! Nampaknya maju setapak lagi dalam mengembangkan dan mempelbagaikan kaedah pengajaran. Inilah semangat yang perlu ada dalam semua warga USM. Selamat maju jaya!!

    AKA

    ReplyDelete
  8. salam..
    buat dr.hasanah, leh x bagi information tntang peranan e-learning dalam dapatan maklumat lebih detail.

    ReplyDelete
  9. Waaa.... dasat tu... selalunya orang yang tanya soalan ni ialah student yang diberi tugasan oleh pensyarah. Jalan paling mudah ialah tanya je kat sesiapa yang dirasa boleh bagi jawapan.

    Sungguh tak patut kalau pelajar kita 'berperangai' macam ni.

    ReplyDelete
  10. haha..abisla farhana..nangisla pasni..xpa..nanti pujuk ek..

    ReplyDelete

Post a Comment