Soalan Urus Pusaka ke: 88

Main Posts Background Image

Main Posts Background Image

Wednesday 6 May 2015

Soalan Urus Pusaka ke: 88

Nama: maswan

askm ustaz bp sy siarwah hj ramlan othman telah meninggalkan sejumlah simpanan dan tanah 8 ekar ,anak 11 org dan seorng isteri.dlm wasiat ini arwah tiada meningalkan sebarang documen atau hitam putih.tetapi arwah hanya berpesan pd abg sy suratmin bahawa sy maswan tidak layak mendapat wasiat dr simpanan dan hasil setakat ia meninggal.ini kerana sy ada buat pinjaman dgn arwah 5k dan belum sempat d pulangkan.serta sy ade berkongsi dgn arwah beli tanah dan tanah tu atas nama sy dan ia dah ijab kabul bahawa tanah etu milik sy semasa arwah sihat. sy ade menjaga satu accn arwah pesnannya bahagikan duit ini gan adik beradik dan bayarkan zakatnya sekali setelah adik kamu berumur 21thn dan sy sudah tunaikan soalan1> boleh kah wasiat d bahagi berdasarkan pesanan pd abg sy seorang , sedangkan adik beradik 11 org yg lain tidak tahu tentang pesanan ini. 2> apakah hukumnya wasiat d bahagikan kpd 10 org shj sy d tingalkan.3> adakah hutang sy 5k etu wasiat atau sy boleh sedekah pd masjid. keliru sy ustaz utk pengetahuan ustaz sy x menerima walau sesen pun dari wasiat dan mereka dpt setiap seorang 7k. hp 0197714063 sms pun boleh

IP: 60.53.244.193
Tarikh: 2007-12-21 12:03:17
Emel: merzbrabus78@yahoo.com
===========
Soalan ini pada asalnya ditanya dan dijawab di uruspusaka.com, namun sekarang dikumpulkan di drhasanah.com untuk memudahkan pengurusan.
===========

No comments

Post a Comment

Error 404

The page you were looking for, could not be found. You may have typed the address incorrectly or you may have used an outdated link.

Go to Homepage