• Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

    Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia.

  • Tempat Pertama Blog Pendidikan Terbaik Peringkat Kebangsaan

    Genap 10 tahun kewujudan Blog DrHasanah.com, ia telah mendapat Tempat Pertama (Kategori Terbuka) dalam Pertandingan Blog Pendidikan Peringkat Kebangsaan pada tahun 2015.

  • Bidang dan Minat

    Bidang zakat, syariah, e-pembelajaran dan teknologi dakwah. Minatnya banyaaakkkkk...

  • Ingatlah pesanan Allah swt...

    Maka di antara manusia ada orang yang berdoa, “Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia (semata-mata)”, maka tiadalah baginya bahagian (yang menyenangkan) di akhirat”. (Al-Quran, Surah Al Baqarah, Ayat 200)

Musim mengambang

Tak menjadi langsung!

Fuh! Macam-macam jadi. Ada juga yang menjadi-jadi. Tak kurang pula yang tak menjadi! Alhamdulillah, takde pula yang 'apa pun tak jadi'. Sekurang-kurangnya jadilah juga walau pun tak berapa menjadi.

3-4 hari ni... Alhamdulillah projek khidmat masyarakat saya menjadi walaupun belum betul-betul jadi. Lihat http://www.skbg.edu.my yang terhasil selepas saya dijemput oleh pihak Sekolah Kebangsaan Bukit Gambir dan juga PIBG untuk membangunkan laman web sekolah. Inilah laman web sekolah yang pertama yang pernah saya buat. Terasa seronok bila dapat berkhidmat untuk sekolah di mana anak saya belajar walaupun saya bukan AJK PIBG. (Saya hadir mesyuarat PIBG hari tu, tapi buat senyap je... takut orang lantik jadi AJK! hihiii....).
Share:

"Alah, kena sikit je tu!" Kata pemandu Naza hitam PGU 2xxx

Naza-PGU

"Bodoh!" Rungut saya kepada diri sendiri.
"Takkan selesai macam tu je?" Kata-kata seorang rakan makin menggelisahkan saya.

Isy, memang saya bodoh. Tak pandai nak bertengkar bila orang langgar kereta saya. Lagi pula bila tengok yang langgar tu orang perempuan. Berumur. Mungkin sekitar 40-50 tahun. Bertudung elok. Dalam kereta dia ada beberapa lagi orang perempuan yang juga bertudung litup. Mungkin saya perlu belajar untuk jadi chengey lagi selepas ini. Perempuan... perempuan juga, tapi kalau dah langgar kereta orang, kenalah tuntut ganti rugi!
Share:

Search This Blog

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz
Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Pusat Kesejahteraan Insan dan Komuniti, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia

Follow by Email

Finally I'm A Certified Apple Professional Learning Provider

After so many years, finally, I was certified as an Apple Consultant. This means that I have a lot of tasks to do to add more values to our ...

Labels

Blog Archive

Recent Posts