• Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

    Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia.

  • Tempat Pertama Blog Pendidikan Terbaik Peringkat Kebangsaan

    Genap 10 tahun kewujudan Blog DrHasanah.com, ia telah mendapat Tempat Pertama (Kategori Terbuka) dalam Pertandingan Blog Pendidikan Peringkat Kebangsaan pada tahun 2015.

  • Bidang dan Minat

    Bidang zakat, syariah, e-pembelajaran dan teknologi dakwah. Minatnya banyaaakkkkk...

  • Ingatlah pesanan Allah swt...

    Maka di antara manusia ada orang yang berdoa, “Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia (semata-mata)”, maka tiadalah baginya bahagian (yang menyenangkan) di akhirat”. (Al-Quran, Surah Al Baqarah, Ayat 200)

Rumah Baru

 

Phew! Letih jugak tukar hosting ni. Entah apa-apa isu teknikal yang timbul dari server, dns, domain, registrar, mysql data, page 404 dan macam-macam lagi.

Sebelum ni guna internet webhosting milik Shamsul Kamal. Bukan tak ok. OK juga dan sangat sesuai untuk orang yang nak berjinak dengan website. Sesiapa yang nak mulakan small online business pun boleh cuba. Maklumlah, hosting cuma RM80 je setahun untuk 3GB diskspace dan ada 15 addon domain. Tapi saya pakai takat 400mb je.

Sebelum tu lagi... guna Sempoihosting.com milik Suhaimy... pun ok jugak, sangat sesuai untuk sesiapa yang nak memiliki website/blog pertama. Saya hanya bayar kalau tak silap RM18 je setahun, hihiiiii.....
Share:

Tergendala



Banyak sangat benda yang berlaku kebelakangan ni. Student lama dan baru dah masuk semula ke desa untuk sesi 2008/2009. Kuliah pula bermula hari ni. Macam biasa, kena ajar subjek paling panas: MUNAKAHAT a.k.a. Institusi Kekeluargaan Islam..... selain beberapa subjek lain termasuk subjek master.

Malam tadi buat rondaan kat desa-desa dalam USM. Pukul 2 pagi baru habis. Hening, sunyi, tenang, sedih, marah, benci, risau... macam-macam perasaan timbul tengok USM after dark. Pagi ni pening lalat... ngantuk maaa.....

Dalam masa yang sama servis hosting untuk blog ni dah nak expired, nak kena renew balik. Cadang-cadang nak pindah server, so, banyak pula isu teknikal yang akan timbul. Untuk beberapa hari mungkin tak dapat update apa-apa sebab nak kena selesaikan perkara ni dulu. Ada banyak domain sharing dalam hosting ni, so , banyak kerja la nak buat. Sabar ye, nantilah bila dah selesai isu teknikal kita gegarkan Malaysia!!! hihii...


sebenarnya...
banyak sangat benda nak ditulis kat dalam ni.... terlalu banyak, tapi biarlah ia menjadi mIstEri......
Share:

Mana hilangnya post lalu?



Kadang-kadang memang nak marah kat hosting provider. Masa tengah edit post lepas tentang Seminar Terkini di USM, tiba-tiba je hilang habis post tu. Iey... geramnya!
Dipendekkan cerita, kalau nak lihat maklumat lanjut tentang seminar tu, sila klik: http://www.usm.my/semlis2008
Share:

Search This Blog

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz

Dr. Hasanah binti Abd. Khafidz
Pensyarah Kanan, Program Pengajian Dakwah dan Kepimpinan, Pusat Kesejahteraan Insan dan Komuniti, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia

Follow by Email

Finally I'm A Certified Apple Professional Learning Provider

After so many years, finally, I was certified as an Apple Consultant. This means that I have a lot of tasks to do to add more values to our ...

Labels

Blog Archive

Recent Posts