Skip to main content

Siapa musuh manusia?

Dalam ceramah yang disampaikan oleh Datuk Seri Hj. Harussani di USM, beliau mengingatkan bahawa:

Musuh manusia ialah: jin dan manusia sendiri

               Jin --> syaitan

               Manusia --> Yahudi

Syaitan sebagai musuh manusia sepanjang zaman tidak akan berpatah balik daripada janji untuk menyesatkan manusia.

Yahudi pula yang sentiasa menjadi musuh manusia yang lain juga tidak pernah berpatah balik daripada sumpah untuk memusuhi Islam. "Yahudi memusuhi Islam, tetapi tidak bertelagah dengan Islam!"

Fahami dan fikirkan betul-betul..... Yahudi memusuhi Islam, tetapi tidak bertelagah dengan Islam!!!!

 Jadi, bagaimanakah caranya mereka memusuhi Islam?

Comments

  1. Apa itu hantu..?
    golongan jin atau syaitan..?
    dan sya nk cerita tentang hantu DiGi sikit dr apa yg sya lihat.hihi

    Bahaya menggunakan Digi!

    Kajian baru-baru menunjukkan Digi (016
    atau 0146) tidak selamat digunakan.
    Apabila anda guna line Digi dan
    rakamkan dalam camera, dan perhatikan
    elok-elok.... anda boleh perhatikan
    kelibat seekor penunggu bewarna kuning
    akan mangekori pengguna tersebut. Jin atau toyol kuning ini akan ikut anda
    ke mana-mana: laut, gunung, hutan,
    dalam komuter, malahan dalam kereta
    lalu kat terowong pun dia ada gak.
    Tak seram ke bila sentiasa diekori macam tu? Dah lah botak, pendek,
    tembam dan berwarna kuning cerah,
    makhluk ni jugak akan mengajuk-ajuk
    pergerakan anda! Pada masa yang sama,
    mereka akan menari-nari dan menyanyi
    lagu "I will follow Him" dari filem 'Sister Act 1' yang diubahsuai liriknya.

    So, hati-hati dengan pengguna Digi
    yang dekat dengan anda, kerana anda diperhatikan. Gunalah Celcom atau
    Maxis, macam saya.
    P /s: Ni bukan rekaan. Tetapi saya
    lihat sendiri dengan mata saya kat TV
    baru-baru ini. Kenapa, tak percaya?

    ReplyDelete
  2. Dipetik dari
    http://muhammadzaidi.blogspot.com/2007/04/hayatinya.html#links

    DIGI ADVERTISEMENT-YELLOW MEN REMEMBER THE SONG .........
    Will Follow Him English lyrics by Norman Gimbel and Arthur Itman Original lyrics by Jacques Plante Music by J.W. Stole and Del Roma I will follow Him
    Follow Him whereever He may go
    And near Him I always will be
    For nothing can keep me away
    He is my Destiny
    I will follow Him
    Ever since He touched my heart I knew
    There isn't an ocean too deep
    A mountain so high it can keep
    Keep me away
    Away from His love
    I love Him, I love Him, I love Him
    And where He goes I'll follow, I'll follow, I'll follow
    I will follow Him
    Follow Him whereever He may go
    There isn't an ocean too deep
    A mountain so high it can keep
    Keep me away
    (I love Him) Oh yes I love Him
    (I'll follow) I'm gonna follow
    True love, He'll always be my true love
    (Forever) From now until forever
    I love Him, I love Him, I love Him
    And where He goes I'll follow, I'll follow, I'll follow
    He'll always be my true love, my true love, my true love
    From now until forever, forever, forever
    There isn't an ocean too deep
    A mountain so high it can keep
    Keep us away
    Away from His love
    ASSALAMUALAIKUM... .Adakah anda di luar sana peka, bahawa salah satu iklan yg rasa2 lucu kat dlm TV skarang (org pakai sut kuning mcm bodoh) menggunakan lagu GEREJA dalam iklan tersebut.... selalunya gereja di kawasan kulit hitam atau pendalaman negara dia orangIklan tersebut telah mempengaruhi masyarakat kita dengan menyanyikan lagu tersebut secara tidak sedar kerana cuba mengikut rentak lagu GEREJA tersebut... dipetik " KU KAN MENGIKUT MU, KEMANA SAJA KAU PERGI" or dlm bahasa INGGERIS, "I'm gonna follow him". "HIM" merujuk kepada ISA @ JESUS... .Hal ini sedikit sebanyak telah memesongkan akidah umat ISlam secara halus melalui pengaruh Iklan dan lagu tersebut..Ramai yang tidak sedar akan hal ini dan mengatakan iklan tersebut best atau pun lucu... tapi sebenarnya itulah strategi org kafir utk menghancurkan agama ISLAM... semoga kita sedar dan dpt menghindari hal ini secara lebih tegas!!!SALAM... .Make sure our children do not sing this song......surprise right!!!;Firman Allah: "Sekali-Kali Tidak Akan Redha Orang-Orang Yahudi Dan Nasrani Itu Sehingga Engkau Mengikut Cara Hidup Mereka." (Surah Al Baqarah : Ayat 120)

    ReplyDelete
  3. YELLOW MEN (org pakai sut kuning) mst 1 geng..
    sebijik cam setan... org g mane2 mst die ikut,
    yg die tau perbodohk diri die sendri...
    yg bagusy... die xpandai hasut manusia buat jahat..
    hahaaha..........

    p/s:sapeh yg buat iklan digi 2????????

    ReplyDelete
  4. Fadhli (PaliCAM)30 January 2008 at 01:15

    Salam semua...saya cuma nak share pengalaman saya...

    saya bt biznes topup tapi xdak jual DiGi, k aku skip terus,MyMode tapi aku xpromote kat sini.Maaf ya

    Saya beragama Islam,berbangsa melayu
    bagi warning kat seluruh rakyat
    Malaysia,please jangan join biznes abg
    ni dan seangkatannya!...dia cuba tarik
    aku sebabnya dia tau aku banyak
    downline sekarang aku ada 14...so dia
    nak tarik pokok sekali akar-akar
    lah,tapi aku 'putuskan' terus tangan
    dia!!!
    Dia org Kulim,dia habaq kat aku dia
    pnh join MyMode,mastereload..ok ni
    ayat SMS dia

    "Blh akmal tahu fadhli umur brp?Krja
    atau study,akmal umur 25 thn akmal pun
    agen
    mymode,mastereload,rajaprepaid,tujuan
    akmal nk jumpa nk bagi pnrgn tntg
    21quest,dan akmal nk tahu cr,bgaimana
    fadhli dpt 6 org ahli lbh join mymode
    bwh fadhli"

    masa tu aku ada 6 downline ja,mgu
    lepas mesej ni..... nah aku bg tarikh
    n masa 25/01/2008 at 3:52 PM


    Dia ni biznes menguntungkan
    digi=yahudi...abg ni klu aku jumpa mmg
    aku nak ajar cara hormat biznes org lain!

    klu sesiapa yang ada p solat jumaat
    pada 25/1/08 kat pusat islam poly
    PTSB (politeknik tuanku sultanah bahiyah kulim, korang akan tgk pamplet dia
    berterabur...memang Yahudi!untuk
    makluman semua aku pun letak pamplet
    jugak tapi sebelum kul 3 aku kutip
    balik demi menjaga kebersihan pusat
    islam...xpercaya tanya anak buah aku
    kat HHP PTSB.

    Mengotorkan rumah Allah bukanlah budaya kita Umat Islam,melainkan yahudi dan Nasrani...tgk masjid2 kat Iraq????

    so nampak tak agenda yang tersembunyi???

    fikir2kan

    ReplyDelete

Post a Comment